
Ris, tomatsalsa, bönor, ost, kryddor och grönsaker. Likt den mexikanska kulturen är denna mexikanska maträtt full av liv och färg.
Räcker till: ca 4 portioner
Tillagningstid: ca 40 min
Ingredienser
5 dl ris
1 msk gurkmeja
2 skivad gul lök
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
2 skivad paprika
2 dl majs
400 g svarta bönor, avhängda
150 g fetaost/queso fresco
1 st lime
2 st avokado
4 msk rostad lök
1 dl Gräddfil
Koriander
Tomatsalsa:
3 st tärnade tomater
1 st finhackad rödlök
1 kruka koriander
1 st lime
½ tsk socker
Salt
Olivolja
Så här gör du
Koka riset med gurkmeja.
Stek löken tillsammans med paprikan, salt och kryddorna tills den mjuknat. Häll av och stek majsen tills den får färg i olivolja. Lägg i de svarta bönorna och salta.
Dela avokadon, smula fetaosten och blanda tomatsalsan.
Servera riset med tillbehören.
Dela med dina amigos
