
En hamburgare på mexikanskt vis. Lite mer färg. Lite mer smak. Lite mer av allt helt enkelt. Lite som en Margarita on the rocks.
Räcker till: ca 4 portioner
Tillagningstid: ca 15 min
Ingredienser
800 g nötfärs
3 st riven vitlök
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
Peppar
Tomatsalsa:
3 st fintärnade tomater
1 st finhackad rödlök
1 kruka koriander
1 st lime, juice
1 st finhackad chili
½ tsk socker
Salt
Olivolja
Guacamole:
4 st avokado
1 st citron
Salt
Övrigt:
4 st hamburgerbröd
4 st ostskivor
4 st salladsblad
Så här gör du
Blanda tomatsalsan och guacamolen.
Blanda alla ingredienser till färsen och forma till 4 st hamburgare. Stek på hög värme i stekpanna med rapsolja i ca 3 min på varje sida.
När 1 minut är kvar lägger du på en ostskiva på varje hamburgare.
Rosta brödet och montera ihop burgaren. Sallad i botten följt av burgaren, guacamole och tomatsalsan.
Dela med dina amigos
