
Tacos. En mexikansk stolthet. Enkel att laga hemma. Servera gärna med en klassisk Margarita.
Räcker till: ca 4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser
8 st små tortillas
4 st tärnad avokado
1 kruka koriander
150 g smulad fetaost
Kålsallad:
200 g strimlad rödkål
2 st lime
2 msk olivolja
Chilimajo:
2 dl majonnäs
2 msk chilisås
Picklad rödlök
1 st, tunt hyvlad rödlök
½ dl ättika 12 %
½ dl socker
½ dl vatten
Friterad fisk:
500-600g torsk, delad i mindre bitar
1,5 dl mjöl
½ msk salt
1 msk spiskummin
2 ägg
2 dl panko-ströbröd
1 l rapsolja/frityrolja
Så här gör du
Blanda ättika, socker och vatten till sockret löst upp sig, lägg i den tunt skivade rödlöken.
Blanda chilimajonnäs.
Strimla rödkål och häll i limejuice, salt och olivolja.
Blanda mjöl, salt, spiskummin. Vispa ägg och en skvätt vatten, dela fisken lite mindre bitar, och panera i först mjölet sen ägget och slutligen i pankon. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills gyllenbruna.
Servera genast! Fyll tortillan med rödkål, koriander, avokado, fisken, chilimajonnäs, picklad rödlök och fetaost. Njut.
Dela med dina amigos
