
Ett lättlagat recept på quesedillas. Med ost och bönor. Denna klassiker passar bäst tillsammans med en annan “grand dame” – Margarita Original.
Räcker till: ca 4 portioner
Tillagningstid: ca 25 min
Ingredienser
4 st stora tortillabröd
1 st finhackad chili
3 tunt skivad gul lök
2 msk tequila
3 - 4 dl svarta bönor
2 dl majs
5 dl riven ost
Tomatsalsa:
3 tärnade tomater
1 finhackad rödlök
1 kruka koriander
1 st lime, juice
½ tsk socker
Salt
Olivolja
Övrigt:
Gräddfil, koriander och limeklyftor
Så här gör du
Stek löken i olivolja på medelhög värme ca 5 min, i med chili, majs och stek ytterligare 2 min. I med en skvätt tequila och stek i 1 min. Lägg i svarta bönor och mosa lite lätt med en gaffel, smaka av med salt och peppar.
Placera tortillabröd på en platt yta och fyll den, likt en pizza, med bön- och lökröran, toppa med ost och lägg på ett till bröd. Stek sen på medelvärme i en stekpanna med olivolja tills bröden är krispiga och osten smält.
Blanda tomatsalsan.
Skär tortillan och servera med tomatsalsan, gräddfil, lime och koriander.
Dela med dina amigos
