
En rökig Margarita, blandad på grillad lime. Lika självklar vid sommarens BBQ-kvällar som bönorna i en enchilada. Perfekt som aperitif innan maten eller som aperitif efter maten. Men också till maten. I små sällskap, men också vid större sällskap. Förblandad till en Margarita pitcher eller Margarita kanna.
Du behöver
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl juice från grillad lime
2–3 droppar saltmix
Så här gör du
Dela limen som att du skulle pressa den i en juicepress.
Lägg den på grillen och håll koll så att den får en jämn mörk färg.
När du är nöjd låter du den svalna i några minuter och pressar sedan limen som vanligt.
Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is.
Skaka drinken kall.
Sila upp i ett fryst cocktailglas eller över is i ett rocksglas.
¡Oy! – Om du ska blanda en Margarita pitcher eller Margarita kanna bör den förblandas utan is, men serveras över en isbit.
Dela med dina amigos
