Drinkrecept

Barbeque Margarita

drinkrecept_header_bbqmargarita.jpg
 

En rökig Margarita, blandad på grillad lime. Lika självklar vid sommarens BBQ-kvällar som bönorna i en enchilada. Perfekt som aperitif innan maten eller som aperitif efter maten. Men också till maten. I små sällskap, men också vid större sällskap. Förblandad till en Margarita pitcher eller Margarita kanna.

Du behöver

4 cl tequila

2,5 cl Cointreau

2 cl juice från grillad lime
2–3 droppar saltmix

Så här gör du

  1. Dela limen som att du skulle pressa den i en juicepress. 

  2. Lägg den på grillen och håll koll så att den får en jämn mörk färg. 

  3. När du är nöjd låter du den svalna i några minuter och pressar sedan limen som vanligt.

  4. Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is.


  5. Skaka drinken kall.

  6. Sila upp i ett fryst cocktailglas eller över is i ett rocksglas.

    ¡Oy! – Om du ska blanda en Margarita pitcher eller Margarita kanna bör den förblandas utan is, men serveras över en isbit.

Dela med dina amigos

 
drinkrecept_bladdra1.jpg

Se berättelsen om Margarita